Каисиите са известни с отвесния си растеж и начин на разпространение. Те са широколистно дърво, което се среща в малки и средни размери. Когато тези дървета се култивират, достигат максималната си височина от приблизително 4 метра. Но когато растат в естествени условия, височината им може да достигне 15 метра. Те се класифицират като такива със сива, кафява и червеникава кора, с червени листа с млади клонки.
Произход на Кайсии, цели и нарязани
Има много заблуди и спорове относно произхода на кайсията. През древните времена кайсията се е култивирала в Армения. Растяла е там толкова дълго време, че хората започнали да си мислят, че произхожда от там. Намерили кайсиеви ядки от ерата на халколита при археологични разкопки в Гарни, Армения. Ето защо научното му име е Prunus armeniaca (арменска слива), което произхожда от гореописаното предположение. В днешни дни в Армения се отглеждат около 50 вида кайсии.
През 16-ти век пр.Хр. заселниците донесли този оранжев на цвят плод в английските колонии. В днешния свят САЩ е един от най-значимите вносители на кайсии. Голям брой кайсии се култивират в Калифорния и някои части от Вашингтон. Кайсиите, които предлагаме, произхождат от Турция.
Как се използват Кайсии, цели и нарязани
Заради удивителната си текстура, сочност, сладост и тръпчив вкус сушените кайсии са много популярни сред хората. Хората могат да им се наслаждават като закуска, точно както и в Средния Изток и Източна Европа. Можете да ги добавяте към здравословна овесена закуска или гръцки йогурт за страхотен вкус. Добавянето на нарязани кайсии в мъфини също е добър избор.
Кайсии, цели и нарязани, на едро
Като компания за кайсии на едро NutriBoost е Вашият директен източник за снабдяване. С минимално количество на поръчка от 25 килограма предлагаме този артикул насипно и с личен етикет.