Белените и преработени слънчогледови семки са известни като пекарски слънчогледови семки. Степента на печене е различна от сладкарската, защото имат кръгла форма и голям размер. При семките с пекарска степен съдържанието на масло е по-високо. Ето защо са по-тъмни на цвят. Но ако говорим за сладкарска степен, тя има блед цвят, голям размер и твърда текстура.
Произход на Слънчогледови семки, Сладкарски
Произходът на слънчогледите е Перу и Мексико. Те са едни от първите растения, които се култивират и използват от коренните американски хиляди години. Когато испанците ги донесли в Европа, слънчогледовото олио станало много известно и по-късно се разпространило и в други страни. Цветовете на това растение произвеждат много семки, затворени в своите сиви или черни капковидни обвивки.
Как се използват Слънчогледови семки, Сладкарски
Сладкарската степен слънчогледови семена се използват главно за печива и слънчогледово олио. Могат да се вземат и като похапване.
Слънчогледови семки, Сладкарски, на едро
Купете Слънчогледови семки, Сладкарски, в количества за търговия на едро при нашата фирма. Пакетирани в 25-килограмови торби, можем да снабдим всяка фирма, която се нуждае от този продукт, независимо дали става дума за торба или цял контейнер.