Киноата е тревисто едногодишно растение, култивирано за ядливите си семена. Основно расте в Южна Америка като зърнена култура.
Киноата е налична в много цветове. Най-известният цвят Киноа е бяла, но черната и червената също стават популярни сега. Ако сравним черната Киноа с бяла киноа, тя има уникален сладък и земен вкус. Накрая, имате и смес от всичките три цвята, наречени “киноа триколор”.
Произход на Черна киноа
Произходът на Киноа е от Южна Америка и тя е растение, виреещо на висока надморска височина. Използва се като основен хранителен продукт хиляди години. Черната Киноа е сертифицирано органично семе, а не – зърно. Растежът на черната Киноа се случва в сухите и хладни хълмисти региони на Боливия и Перу. Не се използват изкуствени съставки или добавки в преработката и отглеждането на Киноа. Ето защо е без ГМО. В сравнение с бялата, черната Киноа има твърда текстура и по-земен вкус.
Как се използва Черна киноа
Киноата е отлична добавка към всяка оризова рецепта и е лесна за използване. Може да се добавя към супи, каши и салати. Да имате Киноа в кухнята си е страхотно заради чудесния ѝ вкус и удобство. Можете да сервирате Киноа вместо кускус или ориз студена или гореща. Стартирайте деня си на свежо с киноа, сготвена с каша и плодове. Има фантастичен вкус, когато е придружена от супи и яхнии, подправка към свежа риба, пържени ястия и ястия с къри и създава страхотни салати или гарнитури. Перфектен заместител е на булгур в табули с каперси, маслини и печени средиземноморски зеленчуци и козе сирене.
Черна киноа на едро
Снабдяваме с черна киноа като търговец на едро. NutriBoost купува директно от източника и така гарантира високо качество и конкурентни цени.