This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

параметър описание
Ботаническо име Triticum spelt
Размер на опаковка 20-25 килограма
Минимално количество на поръчка 20-25 килограма
Произход Холандия
Вид Белезникав, кафеникав прах
Наличност Насипно, Личен етикет
Качество Органично, Традиционно
Срок на годност 12-24 месеца
Порция ¼ чаша
Категория Брашна

 

 

 

Шпелтата е позната като зърнена закуска, която принадлежи към семейството на пшеницата. Но не е като пшеницата. Тази зърнена култура се култивира в Средния Изток и Европа хиляди години. Въпреки че прилича на пшеницата, външната ѝ обвивка е много твърда и се счуква преди употреба. Точно като пшеничното брашно, вкусът ѝ е сладък и ядков.

Ако говорим за най-популярните не пшенични брашна, брашното от шпелта е едно от тях. Използва се във всякакви рецепти без пшеница, хляб и паста.

Произход на Брашно от шпелта

Шпелтата принадлежи на семейството на пшеницата. Тя е пшеничен вид, който се култивира от 5000 г.пр.Хр. Нарича се и белена пшеница или динкел пшеница. Тя е зърнена култура, която се култивира от векове. Произходът на Шпелтата е Иран, след което тя достига Европа. От последния век култивиране на Шпелта започна и в Северна Америка.

Как се използва Брашно от шпелта

Брашното от шпелта е полезен заместител на пшенично брашно в различни рецепти в съотношение 1:1. Шпелтата има уникален вид глутен. За да се постигне структурата на хляб, брашното от шпелта има нужда от по-малко време за месене, тъй като е меко и лесно за късане, в сравнение с пшеничното брашно. Ето защо е важно да се отбележи, че не трябва да се премесва Брашното от шпелта. В противен случай текстурата на това, което правите, ще се напука.

 

Брашно от шпелта на едро

Като компания за търговия на едро на брашно от шпелта, дистрибутираме стоките си в големи обеми по света. Особено в Европа, доставяме този артикул до множество марки и компании. Свържете се с нас, за да получите персонализирана квота.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our