Амарантовото брашно се произвежда от главния си източник, растението амарант. Семената на растението се смилат, което ги превръща в брашно. Може да се използва за печене или смесване с други брашна. Семената на растението амарант, които се използват за направата на амарантово брашно, са в различни цветове като розов, бял, златен и телесен, но зависят от вида. Можете да използвате амарантовото брашно за печене, за да придадете на ястията си сладък и превъзходен вкус.
Хората считат амаранта за зърнена храна като пшеница и овес, но не е. Въпреки че има сходни приложения и хранителни вещества като зърнените храни, той е напълно различен от зърнените култури.
Произход на Амарантово брашно
Главният производител на амарант е бил ацтекската империя, която била могъща в централно Мексико през 15-ти и 16-ти век сл.Хр. След боба и царевицата амарантът бил 3-тият основен зеленчук, произвеждан в Империята. Идва от гръцка дума, която означава “вечен” или “безсмъртен”. Това показва здравината и гъвкавостта на тези семена.
Как се използва Амарантово брашно
Ацтеките използват амарант, за да направят тортили, атоле и тамалес. Когато Уицилопочтли, техният свещен месец, започне, те използват агаве, царевица и амарант, за да създават идоли на боговете си. Амарантовото брашно ще бъде перфектно допълнение към малката пекарна на кухнята Ви, за да правите любимите си печива като бърз хляб, плоски питки, палачинки, крекери и тесто за пица.
Амарантово брашно на едро
NutriBoost е търговец на едро на Амарантово Брашно. Тоест предлагаме този артикул насипно и с личен етикет за клиентите си.