This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

параметър описание
Ботаническо име Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum
Размер на опаковка 20 – 25 килограма
Минимално количество на поръчка 20 – 25 килограма
Произход Индонезия, Мадагаскар, Шри Ланка
Вид Прах
Наличност Насипно, Личен етикет
Качество Органично, Традиционно
Срок на годност 12-24 месеца
Порция 2-4 грама на ден
Категория Билки и подправки

 

 

 

Вътрешната кора на цейлонското канелено дърво е източник на цейлонска канела. Известни производители на Цейлонска канела са Мадагаскар, Шри Ланка и Индия. Единствената оригинална Цейлонска канела, която се счита за исторически “истинска”, произхожда от Шри Ланка. Въпреки че има други канели от същия вид, те се считат за “неистински” и се наричат касия. Те са с различни цени, тоест е важно да се уточни какъв вид искате.

Произход на Цейлонска канела на прах

Канелата се счита за много стара и се е използвала от египтяните още от 2000 г.пр.Хр. Стъблата на канелените дървета се режат и после се преработват чрез остъргване на външната им кора. Заради това вътрешната кора се разхлабва и после се изважда на ролки. След това ролките се сушат няколко часа, а после се режат на ролки от около 10 см. Тези ролки по-късно се мелят на прах.

Как се използва Цейлонска канела на прах

Канелата на прах може да се използва по много начини като пикантни напитки и десерти. Различните видове канела (Cinnamomum) са източник на канела на прах. В Азия се култивират канелени дървета главно във Виетнам, Китай и Индонезия. Използват се и заради сладкия си аромат, с уникален и пикантен вкус, който се извлича от етеричното масло, наречено цинамалдехид.

Канеленото дърво трябва да расте две години, за да дава канела. След две години дървото се отсича, така че на дънера се показват много малки пъпки. Когато тези издънки станат по-дебели и зрели и имат диаметър от 2 инча (5 см), вътрешната кора на стъблото се открива равномерно и е наранена, след като зелената външна кора се обели, докато не се стигне до сърцето на дървото. След това вътрешната кора се суши на въздух, отстраняват се големите ѝ пластове и се реже на ивици. Това са ивиците, които се превръщат в завити пръчиците канела. Тези пръчици се сушат още във фурната или на слънце. Когато пръчиците са достатъчно потъмнели, те са готови да се изпратят по света.

Как се използва Цейлонска канела

Канелата на прах, която предлагаме, е напълно органична и се топи в устата с топъл, пикантен, сладък, ароматен и деликатен вкус. Можете да я добавите в кухнята си за перфектното готвене и създаване на дълбочина. Може да се използва за овкусяване на плодови ястия, сладкиши и зърнени храни. Оригиналната канела може да придаде удивителен аромат при приготвяне на горещи напитки като кафе или чай.

Цейлонска канела на прах на едро

Ние сме компания за търговия на едро на Цейлонска канела на прах. Тоест внасяме директно от източника и снабдяваме широк набор от марки и бизнеси в Европа. Спечелете от конкурентни цени и премиум качество, когато правите бизнес с NutriBoost.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our