Сушените чрез пулверизиране домати се използват за направата на домати на прах. Този фин прах се съхранява в килера след дехидратирането на доматите и смилането им на прах. Доматите се наричат и Lycopersicon или “вълча праскова” на латински език. Доматите са се считали и за отровни много дълго време. Имат декоративни плодове и листа. Произходът на това растение е Европа, по-точно Великобритания.
Произход на Домат на прах
Свежите домати се превръщат в каша, а после сушенето чрез пулверизиране на кашата води до домат на прах. Сушенето чрез пулверизиране се използва за течна смес, която се превръща във фин домат на прах. Ако искате малко регулиране на пръскащата дюза, можете да направите домата на прах консистентен. Продуктът е силен концентрат с убит червен цвят. Но може и да се подсили до яркочервен според предпочитанията на хората.
Как се използва Домат на прах
Можете да го използвате в много ястия, като го превърнете в червена доматена паста, след като се смеси с вода. Доматите на прах могат да се използват в много рецепти като заместител на свежи домати, защото подобряват вкуса на ястията. Подобряват вкуса на свежата градинска салса и добавят вкус към безвкусните домати от хранителния магазин.
Домат на прах на едро
NutriBoost е компания за търговия на едро с домат на прах. Помагаме на други марки и компании да подобрят продуктите си с тази висококачествена съставка. Интересувате ли се от квота. Поискайте си сега чрез нашия формуляр за контакти.