Бразилският орех се бере от южноамериканско дърво, което има апетитни семена. Формата на тези ядки е триъгълна и те растат в дървена черупка, точно като кокосите. Освен това има вкус, който прилича на кокоса и го прави толкова популярен – маслен, сладък и кремообразен.
Произход на Бразилски орех, Среден/Миниатюрен
Ботаническото име на бразилския орех е Bertholletia excelsa. Почти половината от продукцията на тези ядки в цял свят е в Боливия. Бразилия и Перу са 2-рите и 3-тите най-големи производители на тези ядки. Това означава, че Амазония е регионът, който произвежда всички бразилски орехи. Според изчисленията на бразилските власти има около девет милиона дървета с бразилски орехи в Амазония.
Дървото на бразилския орех може да расте 500 години. Средният годишен капацитет от плодове на дървото е около 40 кг. Ето защо се счита за едно най-важните растения в амазонския регион икономически. Вместо от плантации бразилският орех се търгува от диворастящи дървета за култивиране и бране.
Формата на Бразилския орех е кръгла и има диаметър 10 см с 2 кг тегло. Един Бразилски орех може да донесе около 25 семена. Има твърда, но тънка обвивка с бяла ядка, която е ядливата част на семето. Тези ядки могат да се използват сурови, печени или солени. Те са доказани като много добра съставка за десерти, супа или могат да се поръсят на салати.
Как се използва Бразилски орех, Среден/Миниатюрен
Можете да добавите тези Бразилски орехи в различни рецепти след рязане или може да се използват като закуска. Могат да се подслаждат, пекат, осоляват или да са сурови. Те са много добри съставки за сервиране с десерти, супа или могат да се поръсят на салати. Могат да са част от много ястия или да се използват като масло от Бразилски орех.
Бразилски орех, Среден/Миниатюрен, на едро
NutriBoost е компания за търговия на едро с Бразилски орехи и водещ вносител в Европа. Въпреки че предлагаме минимално количество от 20 килограма, можем да снабдим с контейнер веднага, ако е необходимо.