Тиквата има ядливи семки, които се наричат и pepita de calabaza. Те са оценени като A или AA и се отглеждат без обвивката си. Това обяснява и абривиатурата “GWS”, която означава отглеждани без обвивка (grown without shell).
Трябва да знаете, че има два варианта тиквени семки. Могат да се отглеждат без кожа или лъскав вариант. Когато ги сравните, цвета на лъскавия вариант е малко по-светъл.
Имаме сертифицирани органично ферми, където отглеждаме нашите органични тиквени семки. Не използваме инсектициди, фунгициди или друга изкуствена тор. Ето защо така е полезно за всички, животните, хората, които използват продуктите и микроорганизмите в полетата.
Прави се и храна за животните от тиквената вътрешност, която е неизползваема за продукти и е остатък от пресоването на масло. В САЩ месестата част на плода се използва като основна храна, която се преработва и консервира.
Тиквите се нуждаят от една година за перфектно култивиране. Обикновено стъблото на растението расте от земята, но ако го завържете, то може и да се катери. Има обикновени клони и дълги стъбла. Започват да се появяват на аксилите на листата след няколко седмици от засяване.
Произход на Тиквените семки
Оригиналните видове тикви се намират в Централна, Южна и Северна Америка. Ето защо се счита за плод, произхождащ от Америка. Наследственото име на тиквата е “pepita”, което идва от испанската фраза “pepita de calabaza”, което означава “малка семка от мускатна тиква”.
Как се използват тиквените семки
Тиквените семки са много добри за използване в много печива и могат да се похапват след печене. Когато тези семки се изпекат, те имат ядков и пикантен вкус.
Тиква GWS AA на едро
Ние снабдяваме с тиква gws aa възоснова на търговия на едро. Доставя се директно от Китай и можете да разчитате на нашата гъвкавост и големи наличности.