Оризовото брашно се прави от смелен ориз с чудесно качество. Това е вид бяло оризово брашно, което може да се направи от ориз след премахването на негодната за ядене външна кожа. Можете да го използвате като заместител на пшенично брашно, защото е безглутеново. Може да се използва и за сгъстяване на грейви и други сосове.
Произход на Оризово брашно, Бяло
В южен Китай оризът се култивира за първи път около 6000 г.пр.Хр. След това се разпространява бързо в Тайланд, Индия и Виетнам. Около 50% от производството на ориз в света се прави от Китай и Индия. Арканзас, Луизиана и Калифорния са основни производители на ориз в САЩ. Около 1000 г.пр.Хр. оризът достига Африка, а после – Гърция. По-късно е донесен до Бразилия и Европа. Към момента Азия произвежда най-високия процент ориз в света. Тя е и най-големият консуматор.
Как се използва Оризово брашно, Бяло
Можете да използвате бяло оризово брашно, за да сгъстите сосове, да панирате риба или при печене на изделия като хляб, кнедли, сладки и много други.
Оризово брашно, Бяло, на едро
NutriBoost е търговец на едро и доставчик на различни продукти, включително бяло оризово брашно. Снабдяваме с висококачествени продукти на конкурентни цени и с ниски минимални обеми на поръчка.