This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

параметър описание
Ботаническо име Beta vulgaris L.
Размер на опаковка 25 килограма
Минимално количество на поръчка 25 килограма
Произход Италия
Вид Прах
Наличност Насипно, Личен етикет
Качество Органично
Срок на годност 18 месеца
Порция 5 грама на ден
Категория Сушени плодове

 

 

 

Цвеклото на прах е налично в насипна опаковка на едро за хранителни професионалисти. Произхождащо от Италия, цвеклото на прах, което предлагаме е изцяло чисто без никакви добавки. То е 100% сертифицирано органично. 

Произход на Цвекло на прах

Зеленчукът цвекло се използва, за да направите цвекло на прах. Beta vulgaris е друго име за цвекло на прах и принадлежи към семейство Amaranthaceae, които са практически древните амарантови зърна. Този прах се прави от главния корен на цвеклото, а главният корен е коренът майка, който се разраства настрани. Главният корен расте надолу в земята и има дебела, конусовидна и права форма. Другите имена на цвеклото са червено цвекло, градинско цвекло, златно цвекло, трапезно цвекло или захарно цвекло. На английски език се нарича beetroot или beet root.

Червените и бели цвекла се отглеждат в Италия от древни времена и само местните фермери можели да ги отглеждат близо до бреговете на Средиземно море. Други ранни фермери отглеждали други видове цвекло, особено Манголд. Ето защо можем да видим широко разнообразие от цвекло по отношение на цветове и форми.

 

От всички зеленчуци най-сладко е цвеклото заради високото ниво на захари в състава му. Това е причината хората да го използват като заместител на подсладител. Прахът и сокът на цвеклото се използват в други сокове, за оцветяване на различни храни и овкусяване на целина и морков. Разнообразието на цвеклото го прави често използван зеленчук в прахообразна форма.

Как се използва Цвекло на прах

Ако искате да използвате цвекло на прах ежедневно, можете да използвате до 5 чаени лъжици. Но за нови потребители е препоръчително да използват ниска доза от праха. Най-добрият начин да използвате цвекло на прах е да си вземете половин доза сутрин преди тренировка и да вземете друга половина за вечеря. Можете да се насладите на цвеклото на прах със сокове и смутита или да поръсите храната си.

И двата вкуса цвекло на прах са силни и най-добри при печене и готвене. Добавяйки цвекло в напитките и смутитата си, добавяте най-хубавата част от напитката си – друго идеално нещо, което можете да използвате, е натуралното му оцветяване. 

Цвекло на прах на едро

Като компания за търговия на едро с цвекло на прах, NutriBoost снабдява множество водещи марки и доставчици в Европа. С конкурентните си цени и гъвкавост подкрепяме клиентите си да надминат своите цели.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our