Сусамът е известен като едно от най-старите културни растения в света. В сравнение с другите маслодайни семена, той има най-много маслено съдържание. Използва се в кухните по цял свят заради своя ядков и богат вкус. Много прилича на черен кимион или nigella sativa. Хората ги бъркат и го наричат семе от лук или черен кимион. Трябва да знаете, че са съвсем различни и не трябва да се подвеждате по вида им.
Sesamum indicum е растение, което е било култивирано хиляди години. Има плодови шушулки, които съдържат само малки и плоски семена, наречени Черни сусамови семена. Има много цветови варианти на сусамените семена като кафяв, бял, черен, златен, сив и телесен.
Когато се премахне обвивката на черното сусамено семе, то се превръща в бяло сусамено семе, защото след отстраняване на обвивката от зърното, се разкриват белите му вътрешни части. С премахването на обвивката, семето има и различни хранителни вещества и вкусове.
Как се използва Сусамено семе, Черно
Що се отнася до употребата на семена в кухнята, те могат да се използват по много начини. Можете да ги поръсите на салати, оризови ястия, зеленчуци и нудълс. Могат да се използват и за панировка на риба за хрупкава панировка или дори при печива. Сусамовите семена се използват в много видове готвене в Азия, Африка, Средния Изток и Средиземноморието. Черните семена са по-богати на вкус с ядков привкус, но по-малко олио. Затова се използват за довършителни щрихи при храна. Освен това предлагат естетично усещане на храната заради уникалния си цвят. В Китай и Япония хората използват черни сусамови семена в сладки храни като сладолед, мочи и сладки.
Сусамено семе, Черно, на едро
Снабдете се с черни сусамови семена от компания за търговия на едро като NutriBoost. Уверете се, че сте се свързали с нас, когато търсите малки или големи обеми от този определен артикул.