От всички маслодайни семена сусамът има най-високо качество на маслото в него. Той е и едно от най-старите маслодайни растения в света. Няколко кухни около света използват сусама за съставка при готвене. Сусамовото семе може да се яде по два начина, с или без обвивката. Когато обвивката е цяла, сусамовите семена има златно кафяв нюанс. Когато са белени, имат белезникав цвят, който се превръща в кафяв, след като се изпече.
Произход на Сусамено семе, Натурално
Сусамът или Sesamum indicum е едногодишно растение, което расте право и принадлежи на семейство Pedaliaceae. Нарича се също benne и се култивира за семената си хиляди години. Масло с богат вкус се извлича от семената му, като се използва за оцветяване и храна. Има няколко други вида, които могат да се намерят в Африка и някои в Индия. Култивира се в тропичните региони на света заради ядливите си семена. Семената на сусамовото растение растат в шушулките си. През 2016г. производството на сусамено семе в света било 6.1 милиона тона и основни производители били Судан, Индия, Танзания и Мианмар.
Как се използва Сусамено семе, Натурално
Сусаменото семе се използва главно в Азия и Средния Изток за готвене. Халва е едно от най-известните сладки ястия, което се прави от счукани и подсладени сусамови семена. Хората в Северна Америка и Европа използват това семе за гарниране и овкусяване на различни храни, особено печива.
Сусамено семе, Натурално, на едро
Снабдете се със своето натурално сусамено семе от компания за търговия на едро като NutriBoost. Постарайте се да се свържете с нас, когато търсите малки или големи обеми от този определен артикул.