This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
параметър описание
Ботаническо име Fagopyrum esculentum
Размер на опаковка 25 килограма
Минимално количество на поръчка 25 килограма
Произход Китай, Полша, Украйна
Вид Семена
Наличност Насипно, Личен етикет
Качество Органично, Традиционно
Срок на годност 24 месеца
Порция ½ чаша
Категория Зърнени култури и семена

 

 

 

Елдата прилича на семе, което принадлежи към семейството на зърнените храни, често е наричана псевдо зърнена храна. Говорейки за псевдо зърнена храна, тя е под формата на семена, но се използва като зърнена храна, която не може да расте на тревата. Други примери за псевдо зърнена храна са амарант и киноа. Не се подвеждайте от името ѝ; елдата (buckwheat на англ.ез.) не е пшеница (wheat на англ.ез.). Ето защо е без глутен. Два вида елда обикновено се отглеждат за храна. Това са татарска елда (Fagopyrum tartaricum) и обикновена елда (Fagopyrum esculentum). Въпреки че хората я считат за зърно, всъщност тя е семе.

Произход на Елда, Белена

Държавите от северното полукълбо като Русия, Китай, Източна и Централна Европа и Казахстан са най-големите производители на елда. Регионите, които култивират тези зърнени култури, са обикновено онези, които берат елдата, защото е посев от съществено значение за маргиналните земи. Но е особено важно за по-студените региони в Азия, които са на по-висока надморска височина и географска ширина. Основната цел за култивирането му е семето му, което дава скорбялово бяла ендосперма. Използва се за производство на брашно от елда, от което могат да се направят блини, соба нудълс в Япония и палачинки. Семето на елдата може да се използва и за сгъстяване на супи и за закуска. 

За да се премахне перикарапа, семената се смачкват и той ни дава белени зърна, които се използват в традиционното руско ястие, наречено каша.

Как се използва Елда, Белена

Ако искате да добавите вкус към храните и ястията си, но без глутен, можете да използвате елда. Това е фантастично семе, което може да добави вкус и текстура към вегетариански бургери, да разнообрази салатите и да обогати вкуса на гранолата. За да имате простичка, но вкусна закуска, се опитайте да използвате щипка елда със сол и се насладете на ястието си с канела, свеж плод и кленов сироп.

Елда, Белена, на едро

Компания за търговия на едро на белена елда, това е NutriBoost. Тоест можете да очаквате конкурентни цени, наличност и ниски минимални количества за поръчка.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our