Оризът на прах или оризовото брашно се прави от счукване на фин ориз. След отстраняването на негодната за ядене външна обвивка на пълнозърнестия ориз, получаваме пълнозърнесто оризово брашно. Оризовото брашно е безглутеново, ето защо може да се използва вместо пшенично брашно. Може да използвате оризовото брашно и като сгъстител.
Произход на Оризово брашно, Пълнозърнесто
Преди 6000 г.пр.Хр. в южен Китай оризът бил култивиран за пръв път. След известно време започнал да се разпространява в Индия, Тайланд и Виетнам. Точно сега Индия и Китай са отговорни за производството на 50% от целия ориз на света. Основните щати в САЩ, които главно произвеждали ориз, са Арканзас, Луизиана и Калифорния.
Тези части на света, където се използва оризът като основен хранителен продукт, най-често използват оризово брашно вместо пшенично брашно. То е станало основна съставка за печива и преработени храни бързо след като е представено в западните страни през 80-те. 90% от световното култивиране и консумация на ориз е в Азия.
Пълнозърнестият ориз има тъмен цвят и твърда текстура. Ето защо се използва основно за приготвянето на хляб и торти, след като се намачка.
Как се използва Оризово брашно, Пълнозърнесто
Пълнозърнестото оризово брашно се прави след смачкване на пълнозърнест ориз със 100% чисто качество. Това брашно има ядков и лек вкус. То е безглутеново оризово брашно. Ето защо можете да го използвате в безглутенови печива, сгъстяване на грейви и други сосове, за приготвяне на хляб, мъфини и палачинки.
Оризово брашно, Пълнозърнесто, на едро
Търсите ли търговец на едро на Пълнозърнесто оризово брашно. Нека Ви помогнем с високо качество и голямо разнообразие от съставки. Всичко се купува директно от източника.