Шпелтата е позната като зърнена закуска, която принадлежи към семейството на пшеницата. Но не е като пшеницата. Тази зърнена култура се култивира в Средния Изток и Европа хиляди години. Въпреки че прилича на пшеницата, външната ѝ обвивка е много твърда и се счуква преди употреба. Точно като пшеничното брашно, вкусът ѝ е сладък и ядков.
Ако говорим за най-популярните не пшенични брашна, брашното от шпелта е едно от тях. Използва се във всякакви рецепти без пшеница, хляб и паста.
Произход на Брашно от шпелта
Шпелтата принадлежи на семейството на пшеницата. Тя е пшеничен вид, който се култивира от 5000 г.пр.Хр. Нарича се и белена пшеница или динкел пшеница. Тя е зърнена култура, която се култивира от векове. Произходът на Шпелтата е Иран, след което тя достига Европа. От последния век култивиране на Шпелта започна и в Северна Америка.
Как се използва Брашно от шпелта
Брашното от шпелта е полезен заместител на пшенично брашно в различни рецепти в съотношение 1:1. Шпелтата има уникален вид глутен. За да се постигне структурата на хляб, брашното от шпелта има нужда от по-малко време за месене, тъй като е меко и лесно за късане, в сравнение с пшеничното брашно. Ето защо е важно да се отбележи, че не трябва да се премесва Брашното от шпелта. В противен случай текстурата на това, което правите, ще се напука.
Брашно от шпелта на едро
Като компания за търговия на едро на брашно от шпелта, дистрибутираме стоките си в големи обеми по света. Особено в Европа, доставяме този артикул до множество марки и компании. Свържете се с нас, за да получите персонализирана квота.