Ние получаваме куркума на прах от Индия, където климатът е влажен и горещ. Това е перфектният климат за растежа на куркума. Стъблото и корените на растението Curcuma Longa се използват за направата на куркума на прах, която има силен пиперлив вкус. Има ярко жълт или оранжев цвят и е един от най-използваните продукти за готвене в южна Азия.
Произход на Куркума
Историческият произход на куркумата е Азия и тя принадлежи на джинджифиловото семейство. Тя е и една от най-високо оценените подправки в свят. И накрая куркумата на прах е една от най-евтините подправки в света.
Има голямо търсене не само заради ниската си цена и наличност, а и заради цвета и вкуса си. Използва се и за боядисване на дрехи. Индусите използвали в своите церемонии куркума на прах, за да правят цветни пасти.
Заради пиперливия си вкус и цвят куркумата на прах е станала съставка от съществено значение в ризото, къри ястия, торти, супи и много други храни по света, особено в Азия, Европа и Африка. Тя принадлежи на джинджифиловото семейство, ето защо има уникален дървесен и флорален аромат и вкус.
Как се използва Куркума на прах
Може да направи млякото богата топла напитка. Можете да използвате куркумата и за подобряване на вкуса на супи и кърита. Използва се и при овкусяване на печени зеленчуци.
Куркума на прах на едро
NutriBoost е търговец на едро на куркума на прах в Холандия. Търговците, вносителите и марките вече използват този продукт в бизнеса си. Готови ли сте да усетите качеството ни? Свържете се с един от нашите служители.