Ако погледнем назад в историята, белият пипер е една от любимите подправки в света. Пиперът винаги се е считал за ценен дори през ранния пети век, когато се е използвал вместо пари в Рим.
Произход на Бял пипер на прах
Преди около 2000 години пиперът е бил представен в югоизточна Азия и отглеждането му се е увеличило неимоверно през годините. Бразилия била най-големият производител на тази подправка през 30-те.
Плодовете на пипера приличат на грозде и точно като него, растат на гроздове, които са около 10 фута (3 м) високи. Те се срещат често в Индонезия и Индия. Плодовете на пипера се използват, за да се направят всякакви видове пипер на зърна: черен, бял и зелен.
От тях черният пипер има най-силен вкус, ето защо е най-известният. Плодовете на пипера се обработват дори преди процеса им на зреене да приключи.
Тези плодове, които са неузрели, ни дават зелен пипер на зърна. Семената им се консервират в саламура след обработка.
И последен е белият пипер. Той се произвежда от плодове, които вече са узрели.
Зеленият пипер е разработен от скоро, но черният и белият се използват от много дълго време. Има и други видове пипер като червен пипер на зърна и розов пипер на зърна. Те също се обработват и продават на пазара.
Ботаническото име на пипера е Piper Nigrum и принадлежи към семейство Piperaceae. Тези пипери обикновено растат в Индонезия, Шри Ланка, Виетнам, Индия и Малайзия.
Как се използва Бял пипер на прах
Можете да се насладите на сосове, зеленчуци и касероли с бял пипер. За уникален вкус и пикантен аромат, тези видове пипер се използват и като съставка в много рецепти за скариди и риба тон.
Бял пипер на прах на едро
Готови ли сте да разнообразите асортимента си? Тогава работата с NutriBoost като Ваш партньор за търговия на едро с бял пипер на прах е добър избор. Обадете се или напишете имейл на един от служителите ни, за да откриете още относно това какво предлагаме.